Tavaly a nyár végén egy szuper tokaji hétvégén vettek részt a szerencsések, mely az első It’s YOUR World program volt:) Azóta sok minden történt, és sokan kértétek, hogy idén is legyen Tokaj! Szóval egy kis tavalyi tokaji nyáridézőt hozok most Nektek, és egy kis kedvcsinálót az idei szeptember 1-2. programhoz, ami sokban hasonló lesz, és sokban más:) ! Részletek hamarosan! Save the date!

 

Tokaji nyáridéző

2016. Augusztus 26-27-én került megrendezésre az It’s YOUR World első 2 napos rendezvénye „Bor, Mámor, Tokaj” címmel. Az időjárás szerencsére elkényeztetett bennünket, így gyönyörű időben és fantasztikus NŐKKEL töltöttük el ezt a két napot.

Bázisunk és vendéglátónk a Sárga Borház volt Mezőzomboron, akik budapesti fine dining éttermeket maguk mögé utasító konyhájában és családias hangulatában ezúttal sem csalódtunk. Ezen a gyönyörű helyszínen volt a programot indító találkozó, ahol üdvözlő falatok és hamisítatlan házi limonádék vártak bennünket. A bőséges tízórai után az Ízes Örömest lekváriumba vezetett az utunk. Pásztor Krisztina varázslatos világa és különleges lekvárkóstolója, kiegészítve házi készítésű szörpökkel, általa készített orda sajttal, mindannyiunknak maradandó élményt adott, fájó szívvel búcsúztunk a meghitt környezetből.

Szállásadó házigazdánk a mádi Demetervin Pincészet volt, melynek birtoka korábban a Pulszkyak tulajdonában volt, s amelyet az eredeti jelleget megtartva, nemrégiben vendégháznak alakítottak át. Miután megcsodáltuk a birtok különböző stílusú szobáit, elfoglaltuk szállásunkat, szintén a birtokhoz tartozó kóstoló helyiségben egy különös borkóstolón vehettünk részt. A legkedveltebb Demetervin borok mellett további tokaji borokat is kóstolhattunk. Ami viszont a legkülönlegesebb volt a kóstolóban, hogy megbizonyosodhattunk a tokaji pohár különleges képességéről, melyből valóban más illatú és ízű volt a bor, összehasonlítva 3 másik, szintén kóstoló pohárral.

Borvacsoránkat újra a Sárga Borházban töltöttük el, fenséges borok és falatok mellett, de előtte még a Demeter Endének, a Demetervin borászának köszönhetően rövid sétát tettünk az általuk készített csúcsborok fő termőterületén, a méltán híres Király-dűlőben. Az idő gyorsan elszállt, így késő éjszaka volt már, mire szállásunkra visszaérkeztünk.

Szombat reggel aztán újra felkerekedtünk, és a Mádi Kúriában elfogyasztott kiadós reggeli után a Hélia-D Herba Kastély kényeztetésében volt részünk, Tolcsván. 10 fős egységünket 2 csapatba szervezve a gyógynövénykert, valamint a kastély részleteit csodálhattuk meg, közben pedig fantasztikus tokaji aszús arckezelést és masszázst kaptunk a kastély kényeztető kozmetikusától.

Kora délután volt már, mire visszaérkeztünk bázisunkra, a Sárga Borházba, ahol kezdetét vette Átváltoztató programunk, sminkes (Császár Kata) és stylist (Pázmány Patrícia) vette kezelésbe a Hölgyeket. A Nefrit Stílusnak köszönhetően a Hölgyek felpróbálhatták a legújabb őszi kollekció hozzájuk leginkább illő darabjait, így a fotókon már gyönyörű NŐK mosolyogtak vissza ránk. Mindeközben piknik kosaras ebédben volt részünk, ismét a Sárga Borház jóvoltából, libamájjal, házi készítésű kuglóffal, és lekvárral, így mindenki a magának leginkább megfelelő időben fogyaszthatta el az ebédjét. A gyönyörű időben a Sárga Borházhoz tartozó Disznókő-dűlőben és a Filagoránál különleges hangulatú képek készültek, így kora este volt már, mire a program véget ért. Azért búcsúzóul a híres mákos bobájkát nem hagyhattuk mi sem a Sárga Borház különös desszertjeiből.

Azt hiszem, mindannyian úgy búcsúztunk a nap végén Tokajtól, hogy ez egy „mese táj”, melyből talán sikerült kis ízelítőt adnunk a két nap során, de amely mindenképpen visszavár!