Mint tudjátok, az It’s YOUR World imige képe színes kendőket, vagy sokak szerint színes füstöt mutat.

Ezért ezúttal arra gondoltam leírom Nektek, miért választottam a színeket az élmények meghatározó jelképének, hiszen a színek az én életemben is fontos szerepet játszanak, legyen szó a lakásomról, a ruhatáramról, vagy a munkahelyemről.

Ma már mindenki számára teljesen világos, hogy a színek, melyek körülvesznek minket, tudat alatt hatással vannak ránk: megnyugtathatnak, bizalmatlanná tehetnek, érdeklődést kelhetnek és még sok más egyéb reakciót válthatnak ki belőlünk. A rendezvényeim során nagy hangsúlyt fektetek a színek tekintetében is a részletekre – passzoljon egymáshoz a téma, a helyszín, a gasztro élmény színben is.

Vaszilij Vaszilijevics Kandinszkij szerint:

“A szín az emberi lélekre való közvetlen hatásgyakorlás eszköze.”

Nézzük meg röviden, mit sugallnak az alapszínek?

Kék

A kék szín szinte minden esetben pozitív üzenettel bír. Ha meg kéne határozni, hogy mit is szimbolizál a kék szín, akkor azt mondhatnánk, hogy nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és reményt szimbolizálja. Kék környezetben az emberek sokkal könnyebben válnak motiválttá. Egész véletlenül a kedvenc színem, gyakran megjelenik ruházatomban, markánsan megjelenik otthonomban, élményeim során, s még sorolhatnám.

Sárga

A sárga a kreativitás, az energikusság az életkedv és az erő színe. Nyáron különösen kedvelt, nekem a napot, a vidámságot, az életerőt juttatja eszembe, ruhatáramban szintén szerepel pár sárga darab.

Zöld

A természet, a nyugalom, a növekedés, a harmónia és a kényelem színe a zöld. A zöld a legkönnyebben érzékelhető szín az emberi szem számára. Leginkább a természetben szeretem a zöldet, a harmatos zöld fű jut először eszembe, amit nagyon szeretek. Bár ruhatáramban csak 1-2 zöld darab szerepel, bizonyos hajszínhez csodásan illik, szinte bármilyen eseményen viselhető.

Piros

A piros az erő, a szenvedély, az energia, a vágyak és a dominancia színe. A piros szín önbizalmat sugároz, és tudat alatt azok az emberek is magabiztosabbá válnak, akik éppen piros ruhát viselnek. Bár nem a kedvenc színem, bizonyos hangulatban, rendezvényeken, magam is szívesen viselem, pl. illatos rendezvényeinken nagyon fontos szerepet kap.

Szürke

A kompromisszumok, az egyszerűség, az egyhangúság és a melankólia színe, de ezek mellett megfontoltságot, komolyságot és érettséget is sugall. Általában bizalmat kelt az emberekben. A kék mellett a szürke is serkentő hatással van az emberekre, az üzleti életben kimértséget is sugall. Jómagam viszonylag kevésszer használom, nekem inkább az egyhangúság jut róla eszembe.

Fekete

A fekete a szigor, a gyűlölet, a formalitás és az elegancia színe. A fekete egyfajta tekintélyt sugall, szinte már tiszteletreméltónak érződik. (Egyébként több kutató szerint a fekete nem is számít színnek, hiszen a fekete elvileg a fény “hiányából” ered). Bizonyos szituációkban szinte kötelező, ahogy szokták mondani, minden nő alap ruhatárában minimum kell legyen egy “kis fekete” ruha.

Fehér

A fehér a kékhez hasonlóan pozitív jelentéssel bír, általában az őszinteséget, a jóságot, egyszerűséget és letisztultságot képviseli. A tökéletesség színének tartjuk. A fehér az egészség színe is egyben, így nem véletlen, hogy az egészségügyi termékek jelentős része fehér csomagolásban pompázik. A fehér a feketéhez hasonlóan eleganciát sugall. Érdemes még kiemelni, hogy a fehér szín általában optikailag mindent felnagyít, míg a fekete dolgok általában kisebbnek hatnak az ember szemében. Számomra is nagyon fontos szín, otthonomban szintén nagy mértékben jelenik meg, ruházatban is szeretem.

Következő alkalommal egy-egy színhez kapcsolódóan konkrét példákat hozok Nektek, hogyan tudjuk egy eseményen az adott szín használatával még jobban elérni a tökéletes hatást. Kövessétek továbbra is blogbejegyzéseinket!

It’s YOUR World – Create Experiences

Molnár Judit (R)