Igen-igen, tudom, már jócskán belecsaptunk a 2018-as évbe, de nekem most lett úgy időm, hogy végre gép elé tudjak ülni, és egy blogba foglalni az ezévi fogadalmaimat, hátha másnak is érdekes lehet, és hátha más is inspirációt kap!:) Tartsatok velem! Nem lesz hosszú, és viszonylag egyszerűen tartható, én az ilyen tartható fogadalmakat szeretem. (A fogyókúrát direkt nem veszem most ide, ami sok-sok hasonló listán szerepel, de természetesen az ünnepek alatt felszedett pár kilót én is elkezdtem ledogozni, jelentem, egyelőre sikerrel:))

 

  1. Gyűjtöm az új élményeket!

Az It’s YOUR World, mint élményprogram szerevező cég megálmodójaként és event managereként nem is lehetne más az alapvető célom 2018-ban sem, mint gyűjteni az élményeket. Igyekszem olyan nyilvános programokat megszervezni a nagybetűs ÉLMÉNY jegyében, ami számomra és a résztvevők számára is maradandó lesz! Aki olyan típusú munkát csinál, mint én is, hogy az ideje nagy részét otthon vagy akár egy irodában a gép előtt tölti, az könnyen belecsúszhat a megszokott napi rutin egyhangúságába és kényelmébe. Bár én unatkozni soha nem szoktam, lehet, hogy más máshogy van ezzel, s talán, ha valami rossz történik Veletek, akkor Ti is könnyen magatokra csukjátok az ajtót, nem akartok beszélni senkivel, és szépen lassan, szinte észrevétlenül belecsúsztok akár a depresszióba is. Én célul tűztem ki, hogy idén még a tavalyinál is több olyan élményt szeretnék átélni, ami séták, utazások, vagy akár új hobbik, új emberekkel való találkozások révén tapasztalhatóak meg. Erről szól az It’s YOUR World is. Ha szeretnél egy olyan élményt, ami közben szuper új embereket ismersz meg, és közben fantasztikusan szórakozol, akkor gyere el egy eseményünkre, próbáld ki az érzést! Én a cégemen kívül a magánéletemben is ezt az elvet követem, folyamatosan gyűjtök új inspiráló ismeretségeket, miközben a barátaimmal, akik igazán fontosak, szintén igyekszem folyamatos új élményeket gyűjteni, amikről aztán bármikor tudunk akár órákat beszélgetni.

 

  1. Elkezdek rendszeresen blogot írni

Eme elhatározás első megnyilvánulását itt olvashatod kedves olvasó. Bölcsész végzettségű ember vagyok, aki kissé grafomán, és gondolom, nem sokan tudjátok, hogy egy grafológus végzettséggel is rendelkezem – de mostanában csak ismerősöknek, és hobbiként űzöm a dolgot, mert nem szeretném magam szétaprózni,  – és amúgy nagyon szeretek írni, csak valahogy az elmúlt évben erre elég kevés időm volt. Korábbról vannak novelláim, verseim is fiókban (amik egyelőre ott is maradnak:)), de most úgy döntöttem, hogy az első lépésként egy rendszeres blogban fogom Veletek megosztani a gondolataimat. A blog az It’s YOUR World weboldalán fog futni, egyelőre nem készítek külön oldalt neki, de természetesen minden egyéb csatornán megosztom majd, és remélem egyre többen követitek majd a hetente jelentkező új írásokat.

 

  1. Minden nap meditálok legalább 20 percet

Van egy bölcs zen mondás, miszerint “Ülj le meditálni naponta 20 percet, ha túl elfoglalt vagy, akkor egy órát.”

Minél zaklatottabbak a napjaink és az elménk, annál nagyobb szükségünk van rá, hogy megőrizhessük a testi-lelki egyensúlyt, és elkerüljenek a betegségek. Az idő és a rendszeresség nagyon fontos. Én szeretem a napomat meditációval kezdeni és zárni, és amíg még nem tanultam meg a fókuszálást, a Headspace applikáció segítségével gyakoroltam. Ha beszéltek angolul, ajánlom nektek is, nagyon nagy segítség!:) Sokat segített nekem a gyakorlásban az is, hogy 2017-ben megszereztem a 3-as Pránanadi(R) mester fokozatot, amire nagyon büszke vagyok, és idén megyek tovább ezen az úton is. Köszönöm a mesteremnek, Balogh Ádámnak, hogy hisz bennem és inspirál, s a legviccesebb képzeljétek el, hogy az üzleti világból ismerem őt, még 15 évvel ezelőttről, és látom honnan, hova jutott el. Az elmúlt hónapban több nagyszabású meditációs eseményen is részt vettem, amik sokat segítenek szintén ebben a zaklatott világban.

 

  1. Elkezdek, és sokat fogok videózni:)

Időm éppenséggel eddig is lett volna rá, ötleteknek sem vagyok szűkében, de iszonyú sok munka egy minőségi videó elkészítése, éppen ezért nehéz nekiállni. Ha belefogok valamibe, azt mindig igyekszem a legjobb tudásom szerint csinálni, és annyira maximalista vagyok, hogy sokszor már a saját idegeimre megyek. Idén próbálok ebből egy picit engedni, és nem a tökéletességre (ami ugye nem létezik), csak az elég jóra törekedni, és több, akár rövidebb videós tartalmat készíteni Nektek, ami érdekes és hasznos is. Meg aztán ugye pár napja Zuckerberg barátunk is megmondta, hogy a videós tartalmakat fogják előtérben részesíteni a hirdetésekkel és posztokkal összehasonlítva a Facebookon is, így bizony ez is nagy inspirációt ad! Szóval a jövő héten el is kezdem, már megvannak a témák, szóval reszkessetek, rövidesen jönnek a Judit’s World videók:)!

 

  1. Kevesebbet fogok aggódni!

Ez némiképp kapcsolódik az előző ponthoz, vagyis pl. nem aggódok feleslegesen azon, hogy mi lesz, ha nem tudok egy számomra fontos dolgot precízen megcsinálni, és jaj, vajon mit fognak szólni hozzá mások. Tudom, sokan nem gondolnátok rólam, hogy én is szoktam aggódni. Pedig bizony sokszor van az, hogy valaki kifelé igazán magabiztos, és tele van tervekkel, de ha jön egy rossz hír, vagy jön egy rossz fej ember, aki talán csak irigy és ezért próbál lehúzni, én is el tudok bizonytalanodni, hogy jó úton járok-e. Aztán ha helyre billenek, és megrázom magam, akkor mindig rádöbbenek:

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mások véleménye miatt aggódjunk, sokkal fontosabb, hogy járjuk a saját utunkat,
és legyünk annyira önzőek, hogy ne hagyjuk magunkat letéríteni róla.

Különösen igaz ez az élet derekán! Így 40 évesen egy csomó mindent máshogy gondolok már, és idén egészen biztosan sokkal érettebben és kevésbé aggódva fogok közelíteni sok kérdéshez:).

 

+ 1 Igyekszem példa lenni, és inspirációt adni!

Egy 5 éves gyönyörű és okos gyermek anyukájaként elsősorban a lányom számára szeretnék példa lenni. Ugyanakkor nagy örömmel tölt el, hogy több induló vállalkozó, fiatal végzős keres meg akár a Külkereskedelmi Főiskoláról, ahol óraadóként tanítok, hogy mit tanácsolok, merre induljon el, milyen tanácsokat adnék neki? Illetve nagyon sok pozitív visszajelzést, és inspirációt kapok a programjainkra ellátogatóktól is, hogy nagyon jó, amit csinálok, és egy-egy esetben mennyire megváltoztatta akár az életüket is egy-egy eseményen való részvétel: vagy, mert olyan különleges élményben volt részük, vagy, mert csodálatos új embereket/barátokat ismertek meg. Igen, sokszor hallom magamban én is a huhogókat, hogy tudsz egyben helytállni 3 vállalkozásban, közben gyereket nevelni, közben kiegyensúlyozott magánéletet élni? Jelzem, nem tudok. Nincs mindig sínen minden az én életemben sem. De mindig vannak kitűzött céljaim, amik eléréséért hajlandó vagyok bármit megtenni, és a rosszabb napokon ezek húznak ki a gödörből, illetve azt is megtanultam, ha sok rossz ér, akkor igenis meg kell engedni, hogy legyenek napok, amikor az ember elfogadja és elgyászolja a fájdalmat, és ilyenkor lehetőség szerint nem találkozik senkivel. De másnap, vagy harmadnap, amikor felkel az új nap, átértékelve a dolgokat, új célokkal a fejben, újra ki kell jönni a gödörből, és megmászni a Himaláját. Bizony, az én életemben is vannak hiányos részek, pl. a magánéletem nekem sincs most teljesen rendben, mert nincs egy társam, aki bástyám, cinkosom, támaszom, de szentül hiszem, és tudom, hogy LESZ. Viszont ott van a lányom, akit imádok, akiért bármit megtennék, és szülőként a legfontosabb, hogy ha nincs minden rendben, akkor is lássa, hogy az édesanyja mit hogy csinál, hogy majd ha felnő, őt se döntsék le a lábáról a problémák és kihívások. Nem is kérdés, rövidesen minden mozaik a helyére kerül az életemben, és nem azért, hogy inspiráció, és példa legyek, hanem mert én így vagyok magam, így vagyok ÉN. S ha ezzel mégis példa és inspiráció lehetek másnak, akkor hála és szeretet költözik a szívembe:).

Molnár Judit (R)